• (212) 597 6515
  • İletişim
  • Arama Yap
  • Site Haritası
  • Anasayfa
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İSTANBUL / ARNAVUTKÖY Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Atatürk Köşesi
  1. Anasayfa
  2. Okulumuz
Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi

0 15.10.2020 2930

ALAN HAKKINDA

1-Gıda analizleri için gerekli temel fiziksel-kimyasal işlemler, ham maddelerde ve işlenmiş gıdalarda duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizleri, üretim süreci kontrolleri, gıda ambalajları, etiketleri ve kontrolleri,

2-Süt ve süt ürünleri, taze meyve sebzeler ve ürünleri, et ve et ürünleri, hububat ve hububat ürünleri, bitkisel yağ, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, özel gıdalar işleme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Okulumuzda Gıda Kalite Kontrol dalı bulunmaktadır

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

 

Meslek liselerinin Gıda Teknolojisi alanından mezun olanlar, "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Farklı ölçekte gıda üretimi (süt,et,meyve,sebze,hububat,bitkisel yağ v.b)yapan kamu ve özel firmaların üretim süreçlerinde ve kalite kontrol laboratuvarlarında Gıda Teknisyeni olarak çalışabilirler.

  • Alanın Altında Yer Alan Dallar
  • 1- Gıda Kalite Kontrol
  • 2- Gıda İşleme
  • YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

     

    Gıda Teknolojisi

    Öğretim Programları

    Öğretim süresi

    ÖNLİSANS

    Arıcılık

    2

    Aşçılık

    2

    Bağcılık

    2

    Bahçe Tarımı

    2

    Bitki Koruma

    2

    Biyokimya

    2

    Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi

    2

    Çim Alan Testi ve Yönetimi

    2

    Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği

    2

    Endüstriyel Tavukçuluk

    2

    Fındık Eksperliği

    2

    Fidan Yetiştiriciliği

    2

    Kesme Çiçek Yetiştiriciliği

    2

    Mantarcılık

    2

    Organik Tarım

    2

    Ormancılık ve Orman Ürünleri

    2

    Pazarlama

    2

    Peyzaj ve Süs Bitkileri

    2

    Seracılık

    2

    Sulama Teknolojisi

    2

    Süs Bitkileri Yetiştiriciliği

    2

    Süt ve Besi Hayvancılığı

    2

    Şarap Üretim Teknolojisi

    2

    Tarım

    2

    Tarım Makineleri

    2

    Tarımsal İşletmecilik

    2

    Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi

    2

    Tarla Bitkileri

    2

    Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

    2

    Tohumculuk

    2

    Gıda Teknolojisi

    Öğretim Programları

    Öğretim süresi

    LİSANS

    Beslenme ve Diyetetik

    4

    Gıda Teknolojisi

    4

    Yiyecek İçecek İşletmeciliği

    4

    Organik Tarım İşletmeciliği

    4

    Gastronomi

    4

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları

    4

    Konaklama İşletmeciliği

    4

    Konaklama ve Turizm İşletmeciliği

    4

    Seyahat İşletmeciliği

    4

    Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

    4

    Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

    4

    Turizm Rehberliği

    4

    Turizm ve Otel İşletmeciliği

    4

    Turizm ve Otelcilik

    4

İLGİLİ İÇERİKLER

Bölümlerimizde Okutulan Dersler

.

11-12-2024

Tarihçe

16-10-2020

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

15-10-2020

Grafik ve Fotoğraf Alanı

15-10-2020

Gıda Teknolojisi

15-10-2020
Devamı >>
Geri Bildirim

İletişim

Adres:
Nene Hatun Mahallesi Yaver Sokak No55 Arnavutköy / İSTANBUL

Telefon
02125976515


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın
MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.